Frukt og grønnsaker

Næringsrik frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker er essensielt i en frisk kropp. Velg de riktige produktene for din kostholdsplan!

Det å miste fett eller legge på seg muskler er totalbasert på hvordan du legger opp et riktig kosthold. Siden vi er så fokusert på hvor mye karbohydrater, fett og proteiner vi får i oss etter hvert måltid, glemmer vi ofte noe helt essensielt, som er alle andre næringsstoffer kroppen trenger for å fungere optimalt. Da snakker vi hovedsaklig om vitaminer og mineraler som kroppen ikke lager selv. Lånerente på forbrukslån har de siste årene blitt lavere. Selv om man ikke trenger mye av dem, må det tilføres igjennom et balansert kosthold. Mangel på disse viktige næringsstoffene kan føre til mangelsykdommer og generelle problemer med helsa. For eksempel, for lite kalium kan føre til muskelkramper, tap av styrke og i værstefall forstyrrelser i hjerterytmen. Et sunt kosthold kan være dyrt. Trang økonomi, trenger du lån ? Det er sant at multivitaminer kan hjelpe deg med å opprettholde de viktigste verdiene kroppen trenger for å fungere optimalt, men opptaket er mye bedre når vitaminer og mineraler kommer fra mat istedenfor en pille. Derfor er det viktig å fylle måltidene med næringsrik frukt og grønnsaker istedenfor å håpe at multivitaminer gjør jobben som et variert kosthold ellers ville gjort. Høres dette skummelt ut? Fortvil ikke, for her får du en liste over noen favoritter innen de mest næringsrike og populære produktene som gir kroppen alt den trenger av vitaminer og mineraler for optimal funksjon!

Mango

Rik på fiber, kalium, fosfor, magnesium, kalsium og har store doser vitamin A og C. Frukten er kaloririk (ca 200 kcal per frukt) så pass på hvor mye du spiser om du ønsker vektnedgang.

Bringebær

Blåbær får mye skryt blant fitnessentusiaster – og velfortjent – men bringebær er et bedre alternativ året rundt. De smaker godt og har et høyt innhold av vitamin C og K, samt en sunn mengde vitamin B9 (folsyre). En kopp med bringebær gir deg også 8 gram fiber.

Avokado

Selv om vi tenker at avokado hovedsaklig er en fettkilde, er det faktisk en frukt. En svært næringsrik frukt. Den har høyt innhold av fiber, vitamin B5 og vitamin K. Den gir også store doser av vitamin C og kalium. Hvis du ikke allerede spiser avokado for det sunne fettet, er det på tide at du starter!

About Author: