Forbrukslån og renter

forbrukslån
Gjør dine undersøkelser, det vil lønne seg

Renter på forbrukslån i Norge varierer ikke så mye. De fleste lånegivende banker har sin laveste rente på forbrukslån på ca 7,9 – 9,5%. Dette er primært for lånekunder med god økonomi og som således for banken utgjør lavest risiko. Det er også denne lave rente som blir tilbudt ved større forbrukslån. Lavere forbrukslån har normalt en høyere rente. Høy rente for et lån til forbruk er fra 20-22%. Vi snakker ikke er om de mye omtalte smslån, der effektiv rente ofte er skyhøy. Les avisen Dagens Næringslivs artikkel om smslån her.

Snittrente

Når du ser en reklame om forbrukslån ser du ofte at det nederst annonseres med  feks. : Lovtekst : Ef.rente 14,9%, 65.000,- o/5år, etab.geb. 950,-. Totalt 90.676,-  Dette er en lovpålagt tekst som skal fortelle kunden ved eksempelbeløp 65 000,  med nedbetalingstid på 5 år og etableringsgebyr på 950,-  — er snittrenten hos denne tilbyderen 14,9% effektiv (Dvs. den rente som brorparten av søkere hos denne tilbyder av lån får som effektiv rente) Alle betalt annonsering for forbrukslån skal inneholde en slik eksempeltekst. Forbrukslån.

Tilbydere av lån

Hvordan få en rask lån på nettet?
Raske lån er tilgjengelig gjennom en rekke långivere online. Mange långivere, som Sunny, kan du fremskynde prosessen ved å fylle ut søknaden på sitt nettsted. Skjemaet sendes ut umiddelbart, og avgjørelsen er tilbake på kort tid – noen ganger på mindre enn 4 minutter. Når du er godkjent, kan de fleste online långivere direkte innskudd kontanter til bankkontoen din.

Forbrukslån og renter

Hver unødvendig trinn fjernes når du får et lån på nettet. Ingen kommer til den enkelte kontor eller bank. Ingen intervju. Ingen venter på en sjekk i posten eller plukke opp en konvolutt med penger – det er knapt en forsinkelse å snakke om for din direkte innskudd. Din forskning for sammenligning og avgjørelsen kan falle i samme kort periode for lånebeløp. Og oftest, hvis du leter etter noen raske pund, du trenger det i dag, ikke i morgen. Online långivere er et godt valg når du har et presserende behov for midler.